Teknoloji

Google Meet gürültü engelleme özelliğini mobil cihazlara taşıyor

google meet gürültü engelleme

Google Meet etkileyici gürültü engelleme özelliğini Android ve iOS’te de kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Ancak bu imkandan herkesin yararlanması mümkün olmayacak. G Suite Enterprise veya G Suite Enterprise Eğitim paketlerinin aboneleri bu özelliği kullanabilecek. Gürültü engelleme özelliğinin Google Meet’in web versiyonunda dağıtımı geçtiğimiz haziran ayında başlamıştı.

Söz konusu teknoloji, Google Meet görüşmeleri sırasında arkadan gelebilecek klavye tıkırtısı veya köpek havlaması gibi sesleri engellemek amacıyla geliştirildi. Özelliğin işleyişi hakkında bir fikir edinmek için VentureBeat sitesi tarafından geçtiğimiz haziran ayında paylaşılan aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Bu videoda G Suite’in ürün yönetim direktörü Serge Lachapelle, gürültü engelleme özelliğinin sesleri nasıl bastırdığını anlatıyor. Videoda 1:50’den sonra özelliğin çalışmasını görmek mümkün oluyor.

Google Meet gürültü engelleme özelliği mobil cihazlarda varsayılan olarak kapalı biçimde sunuluyor. Kullanıcılar görüşme ayarları üzerinden bu özelliği çalıştırabiliyor. Google bunu anlatmak için de bir rehber hazırladı. Özelliğin birkaç gün içinde tamamen dağıtılmış olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER