Teknoloji

Google Meet, grup çağrıları için 1080p görüntü akışını etkinleştiriyor

google meet ai

Google, Workspace aboneleri için grup aramaları sırasında 1080p kalitesinde webcam akışı olanağını etkinleştiriyor. Şirket, bu yüksek kaliteli video özelliğini ilk olarak geçtiğimiz nisan ayında etkinleştirmişti. Ancak, o zaman sadece bire-bir oturumları sırasında çalışıyordu. Şimdi, özellik web üzerinde üç veya daha fazla katılımcıyı içeren grup aramalarına genişletiliyor.

Yeni özelliği kullanabilmek için, Full HD (veya daha iyi) webcam’lara sahip katılımcılar, katılma ekranında otomatik olarak görünen bir istemi kabul ederek açmalıdır. Etkinleştirildiğinde, video kutusunun sağ üst köşesinde 1080p simgesi görünecek ve açık olduğunu onaylayacaktır. Toplantıdaki kişiler, etkinleştirilen kullanıcı sabitlendiğinde veya izleyicinin daha yüksek çözünürlüklü videoyu görmek için yeterince büyük bir ekrana sahip olması durumunda, daha yüksek kaliteli videoyu görüntüleyebilir.

Yüksek kaliteli video gönderme ve alma ayarları web üzerinde Ayarlar > Video altında ayarlanabilir ve ağ bant genişliği sıkıştığında Google Meet kaliteyi otomatik olarak ayarlayacaktır.

Bu yeni güncelleme, Google’a göre Workspace müşterileri için şimdi mevcuttur, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Starter, Enterprise Plus, Education Plus ve Teaching and Learning Upgrade dahil olmak üzere ve Workspace Individual aboneleri. Bu sefer, ödeme yapan Google One kullanıcılarının dahil edilmediği görünüyor, bu yüzden sadece bire-bir 1080p aramalarıyla yetinmek zorundalar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER