Teknoloji

Google Meet’in emoji ile reaksiyon özelliği kullanıma sunuldu

google meet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Meet emoji ile reaksiyon verme özelliğini sonunda kullanıma sundu. Bu özelliğin duyurusu geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Artık Meet üzerinden gerçekleştirilen video konferanslarda emojilerle sessiz sedasız reaksiyon göndermek mümkün olacak.

Bu emojiler Zoom’da olduğu gibi sabit şekilde görünmüyor. Görüşme sırasında kullanılan emojiler ekranın sol tarafında gösterilecek ve birden fazla kişi daha aynı emojiyi kullanırsa o emoji hareketlenecek. Buna ek olarak, kullanıcının video karesinin sol üst köşesinde de küçük emojiler gösterilecek. Böylelikle hangi katılımcının hangi emojiyi kullandığını görmek de mümkün olacak.

Google ilk olarak kalp, yukarıyı işaret eden baş parmak, kutlama, alkış, neşe, şaşkınlık, düşünme ve aşağı işaret eden baş parmak gibi emoji seçenekleri sunuyor. Google’ın seçenekleri Zoom’a kıyasla kısıtlı olsa da, bunun bir başlangıç olduğunu unutmamak gerekiyor.

google meet

Kullanıcılar Meet’in kontrol çubuğundaki “gülümseme” ikonuna dokunarak diğer reaksiyon seçeneklerini görebilecek. Kullanıcıların seçtikleri emojilerin deri rengini değiştirebileceğini belirtmekte de fayda var.

Yeni Google Meet özelliği ilk olarak web ve iOS’e geliyor

Google Meet emoji ile reaksiyon verme özelliğini ilk olarak web, iOS ve Meet uyumlu donanım cihazlarında kullanıma sunuyor. Android cihaz sahiplerinin bu özelliği bir süre daha beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER