Teknoloji

Google Meet görüşmelerini Chromecast ile TV’ye yansıtma imkanı

google meet chromecast

Evde gerçekleştirdiğiniz işle ilgili görüşmeleri büyük bir ekrana yansıtmak nasıl olur? Google Meet, eklediği Chromecast desteği sayesinde bunu yapmaya izin veriyor.

Gerçekleştirdiğiniz toplantıları Google Chromecast yayın aygıtlarına, Android TV’lere veya akıllı ekranlara yansıtabilirsiniz. Buna ek olarak Turkcell TV+ set üstü cihazları ve benzeri bazı Google Cast destekli cihazlarda da bu özellik çalışacaktır.

Google’dan Grace Yang, Chromecast destek forumunda, “Bu yılın başlarında, Google Meet’i Nest Hub Max’te kullanıma sunduk ve Meet’i evinizde daha da fazla ekrana genişletmek doğru hissettirdi.” bilgisini paylaştı. “Birçok okulun uzaktan / uzaktan öğrenmeye geçtiğinin farkındayız ve öğretmenler ve öğrenciler için bu yeni öğrenim ortamını desteklemek istedik.” dedi. “Chromecast’te Meet, size sınıf arkadaşlarınızla bağlantı kurma, projeler üzerinde ortak çalışma ve hatta derslere katılma fırsatı vererek toplantılara ev sahipliği yapmanıza veya katılmanıza olanak tanır.”

Meet görüşmesini TV’ye yansıtırken, kendi sesiniz ve video görüntünüz bilgisayarınızdan sağlanmaya devam edecek. Bu durumda bilgisayarı görüş alanınızdan çıkarmamanız iyi olacaktır. Aksi takdirde kameraya bakmıyor ve başka şeylerle ilgileniyor gibi görünebilirsiniz.

Google Meet Chromecast desteğini sunan modeller arasında Chromecast Ultra ile mevcut ve ikinci nesil Chromecast cihazları bulunuyor. Google, Android TV ve Cast destekli ekranlarda performansın değişkenlik gösterebileceğini belirtiyor. Bu durumda önemli görüşmelerde dizüstü bilgisayarınıza bağlı kalmanızı tavsiye ederiz.

Google Meet görüşmesini TV’ye yansıtmak için, görüşmeyi Chrome internet tarayıcısında açın, “görüşmeyi yayınla” seçeneğini hem görüşme öncesinde hem de görüşme sırasında göreceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER