Teknoloji

Google Measure uygulamasını Play Store’dan kaldırdı

google measure

Google için bir uygulamanın veya özelliğin fişini çekmek sıra dışı bir durum değil. Şirketin bu yaklaşımının en son kurbanı, artırılmış gerçeklik destekli ölçüm uygulaması Measure oldu. Google, Measure Android uygulamasını Play Store’dan kaldırdı.

Measure yola Google’ın artık işlemeyen Tango AR platformunun bir parçası olarak çıkmıştı. Şirket, 2018’de uygulamayı AR Core desteğine sahip tüm cihazların erişimine açık hâle getirmişti.

Google Play’de uygulama için arama yapıldığında eğer daha önce cihaza yüklenmediyse bir sonuç çıkmıyor. Uygulama hâlâ telefonda yüklüyse kullanıcılar Play Store sayfasında “Uygulama artık desteklenmiyor ve güncellenmeyecek” şeklinde bir mesaj görüyor. Ancak Measure’ı daha önce yüklemiş olanlar uygulamayı kullanmaya devam edebilecek.

Google Measure uygulamasıyla kullanıcılar artırılmış gerçeklikten yararlanarak gerçek nesneler arasındaki mesafeyi veya gerçek nesnelerin boyunu ölçebiliyor. Apple da aynı yapıda işleyen “Ölç” uygulamasını iOS’te ön yüklü şekilde sunuyor. Google’ın bu uygulamanın fişini kullanıcılardan gelen olumsuz geri bildirimler nedeniyle çektiği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER