Teknoloji

Google ve Mattel View-Master’ı bir sanal gerçeklik başlığı olarak sunmak için güçlerini birleştirdi

google-mattel-view-master-vr-130215

Bir dönemin popüler oyuncakları arasında yer alan ve çocukların hayal gücünü geliştiren View-Master, Google ve Mattel’in işbirliğiyle geri dönüyor. Mattel, Google’ın Cardboard VR teknolojisinden faydalanarak View-Master’ı günümüze uygun hâle getirecek.

Orijinal View-Master’da kullanıcılar birkaç kare fotoğraf barındıran küçük film makaralarıyla üç boyut deneyimini yaşıyordu. View Master’ın sanal gerçekliğe göre düzenlenmiş versiyonunda ise kullanıcıların Mattel uygulaması yüklü bir akıllı telefona sahip olması gerekiyor. Cihaz Cardboard uyumlu diğer uygulamalarla da birlikte çalışıyor. Makaralar ise View-Master’dan ayrı olarak satılacak ve kullanıcılara farklı deneyimler sunacak. Mattel’in yeni View-Master için klasik makara arşivinden de faydalanabileceği belirtiliyor.

USA Today gazetesine konuşan Mattel’in kıdemli başkan yardımcısı Doug Wadleigh, yeni deneyimi geliştirmek adına eski görüntüleri kullanmanın yaratıcı bir yolunu aradıklarını ifade etti. Google ise yeni nesil View-Master’ı sanal gerçekliği daha genç kitleye ulaştırmak için bir fırsat olarak görüyor. Google Cardboard ürün direktörü Mike Jazayeri, View-Master’ın sanal gerçeklik deneyimini herkes için erişilebilir kılacağını dile getirdi. View-Master VR’ın sonbahardan önce piyasaya çıkması beklenmiyor. Cihazın kendisine sahip olmak için 29.99, film makaraları içinse 14.99 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER