Teknoloji

Google Material You tasarımını yeni uygulamalara götürüyor

google material you

Google, Material You isimli yeni tasarım sistemini aralarında Gmail, Takvim ve Dokümanlar’ın da bulunduğu daha fazla Android uygulamasına götürüyor. Yeni tasarımda navigasyon çubukları değiştirilirken, aksiyon butonları da geliştiriliyor. Buna ek olarak, daha okunaklı bir deneyim sağlamak için Google Sans yazı tipine geçiş yapılabiliyor.

Yapılan değişiklikler, Android 12’deki büyük tasarım yeniliklerinin bir parçası olarak değerlendirilebilir. Android 12’nin tasarım unsurları arasında büyük ve kabarık butonlar, değişen renkler ve daha pürüzsüz animasyonlar bulunuyor.

Tasarım değişikliği, Android 12 yüklü Pixel telefonlarında Gmail, Google Drive ve Google Meet gibi uygulamalardaki renkleri eşleştirmek mümkün olmayacak. Material You ile bu uygulamalarda daha dinamik ve kişiselleştirilmiş renk şemaları kullanılacak.

Kısacası ortaya daha renkli bir Gmail, Takvim ve Dokümanlar deneyimi çıkacak. Yuvarlatılmış köşeleri biraz daha yoğun kullanan şirket, estetik değişikliklere odaklanıyor.

Material You tasarımı Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar, Google E-Tablolar, Google Slaytlar Android uygulamalarında şimdiden mevcut. Google Meet’te 19 Eylül, Google Takvim’de ise 20 Eylül’de bu tasarıma geçiş yapılacak. Değişiklikler hem kişisel hesaplarda hem de Google Workspace hesaplarında kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER