Teknoloji

Google’ın Android, Chrome OS ve web için yeni tasarım dili Material Design ile tanışın

Google Android, Chrome OS ve web için yeni bir tasarım dili çıkarıyor. Geçen ayki Google+ uygulama güncellemesiyle birlikte ilk ön gösterimi sunulan bu yeni görünüm renk sıçramaları, yenilenen ikonlar ve daha tutarlı bir kullanıcı arayüzü hiyerarşisi içeriyor. Kullanıcı arayüzünün tamamı Google’ın söylediğine göre, rasyonalize edilmiş alan ve hareket sistemi teorisinin birleştirilmesini temel alıyor.

Google tarafından yayınlanan bir video kullanıcı arayüzünün çalışır hâlini gösteriyor. Gmail, Takvim gibi uygulamaların Android ve web için radikal şekilde geliştirilmiş yeni tasarımları bu videoda gösteriliyor.

Material Design, 2011 yılında duyurusu yapılan Android 4.0 ile birlikte gelen Holo’dan bu yana gerçekleştirilen en kapsamlı tasarım değişikliği olma özelliğini taşıyor.

Her ne kadar Google sadece kendi uygulamalarının gösterimini yapsa da, geliştiriciler için yayınlanacak tasarım kılavuzları ve araçlarıyla birlikte geliştiriciler de web ve Android uygulamalarını yeni tasarıma uygun şekilde geliştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER