Teknoloji

Google, MasterCard ve Citigroup NFC tabanlı bir mobil ödeme sistemi üzerinde çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NFC yongalı Nexus S’in piyasaya çıkışıyla birlikte mobil ödeme sistemlerini daha fazla konuşur olduk. Ve de görünüşe göre önümüzdeki günlerde daha da fazla konuşacağız. Wall Street Journal tarafından geçilen habere göre Google, MasterCard ve Citigroup ile bir mobil ödeme sisteminin testlerini yapıyor.

Gazetenin haberine göre, geliştirilen ilk taslakta Citigroup tarafından sağlanan kredi veya banka kartları ile eşleştirilmiş NFC yongalı mevcut ve gelecek model Android telefonları kullanılmış. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir patent başvurusu da Google’ın bu teknolojiyi destekleyecek olan yazılımla ilgili detayları açıklıyordu. Uygulamada Google, cihaz ile alışveriş yapan kişilerin alışveriş sepeti bilgilerini alan, onların teslim ve diğer seçenekleri belirlemesine izin veren ve toplam alışveriş maliyetini çıkaran üçüncü parti bir aracı görevini üstlendiği tarif ediliyor. Bu ilk aşamalardan sonra sistem ücreti topluyor, gönderimi ayarlıyor ve sipariş bilgisini geri kalan işlemleri tamamlaması amacıyla satıcıya gönderiyor.

Böyle bir sistemde şirketler ödeme ile ilgili tüm işlemleri Google’a havale etmiş olacak, bunun karşılığında Google da müşterilerin satın aldığı ürünleri görme ve bunların istatistiğini çıkarma şansını elde edecek. Google böyle bir modelle, sadece ödeme bilgisini alan ve bunu satıcıyla değiş tokuş eden PayPal’a göre de işleri bir adım öte taşımış olacak.

İlgili – Wall Street Journal
İlgili – USPTO

İLGİLİ HABERLER