Manşetler

Google masaüstü için Sesli Arama ve Görüntüyle Arama servislerini duyurdu – Video

Google’ın düzenlemiş olduğu Inside Search etkinliğinde birçok yenilik konuşuldu. Bu büyük yeniliklerden iki tanesi masaüstünü ilgilendiriyor. Arama devi, şu an için sadece İngilizce’yi destekleyen, Android tarzı Sesli Arama servisini Chrome’a getirdiğini duyurdu. Ayrıca yine Chrome da doğal olarak sunulacak, Firefox kullanıcılarının ise bir eklentiyle sahip olacağı Görüntüyle Arama özelliği de arama devi tarafından tanıtılanlar arasındaydı.

İkinci özellikle ilgili olarak konuşacak olursak, arama kutucuğuna bir görüntüyü sürükleyerek, ya da internette gördüğünüz resmin adresini arama çubuğuna yapıştırarak arama işlemine başlıyorsunuz. Google da girdiğiniz bu görüntüyü tanıyarak ilgili sonuçları listeliyor. Her iki özellik de önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak. Ön fikir elde etmek için aşağıdaki videolara göz atabilirsiniz.

Google’ın tanıttığı bir başka yenilik ise Instant Pages oldu. Bu özellik sonuçları ön işlemeye tabi tutarak gezinme hızını arttırmayı vaat ediyor. Chrome’un en son geliştirici versiyonunda gelecek olan bu özellik önümüzdeki halka açık beta sürümünde de yer alacak. Son olarak Google mobil arama tarafında sunduğu özelliklere de yenilerini ekledi. Yeni kısayol ikonları, geliştirilmiş arama seçenekleri, daha hızlı yerel arama sonuçları, tabletlere de uyacak şekilde yeniden gözden geçirilmiş arama ve görüntü sonuçları gibi özellikler Google’ın mobil tarafta sunduğu yenilikleri oluşturuyor.

İlgili – Resmi Google Blogu
İlgili – Google Mobil Blogu

İLGİLİ HABERLER