Teknoloji

Google masaüstü için Hangouts uygulaması çıkardı

hangouts-chrome-uygulama-101014

Masaüstünde Hangouts’u kullanmak biraz daha kolaylaşıyor. Google Chrome OS ve Windows için yeni Hangouts Chrome uygulamasını ortaya çıkardı. Uygulama bir PC veya Chromebook bilgisayarda hangi işle uğraşırsanız uğraşın, mesajlarınıza hızlı ve kolaylıkla erişebilmeniz için pratik bir yöntem sunuyor.

Hangouts da Facebook Messenger’daki gibi Sohbet Kafaları içeriyor, yani sohbet ettiğiniz kişilerin küçük resimleri masaüstünün bir köşesinde sabit şekilde duruyor, böylelikle aktif şekilde sohbet ettiğiniz kişiden gelen mesajları anında görebiliyor, sohbet ekranına hızlı şekilde geçebiliyorsunuz. Google, geliştirdiği düzenli tasarımın bilgisayarında bir işe yoğunlaşmış olan kişileri rahatsız etmeyecek şekilde kurgulandığının altını çiziyor. Görünüşe göre, arzu eden kullanıcılar ekranda sürekli sabit şekilde duran sohbet kafalarını kapatabilecekler.

Uygulamanın kullanımı için bir tarayıcı penceresinin açık olması gerekmiyor, ancak yeni Hangouts Chrome uygulamasının kullanılabilmesi için Chrome arka planda çalışır durumda olmalı. Ayrıca Hangouts uygulaması sesli görüşme ve Google Voice entegrasyonu gibi özelliklere de sahip. Windows kullanıcıları aşağıdaki Chrome Web Mağazası bağlantısını takip ederek Hangouts Chrome uygulamasını indirebilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER