Teknoloji

Google markalı dokunmatik ekranlı Chromebook’un satışa çıkışı için yıl sonu işaret ediliyor

Google’ın Nexus markalı akıllı telefon ve tabletlerin ardından, şimdi de kendi markasıyla bir Chromebook’u piyasaya sürmeye hazırlandığı söyleniyor. China Times’ın haberine göre Compal tarafından üretilecek olan Chromebook bu yıl sona ermeden satışa sunulacak.

Geçtiğimiz haftalarda da Chromebook OS işletim sistemli iki dizüstü bilgisayar görücüye çıkmıştı. Bunlardan biri Acer tarafından piyasala sürülen ve uygun fiyatıyla dikkat çeken A7’yken, diğeri ise biraz daha üst fiyat seviyesinde olan Samsung Series 3 idi. Her iki dizüstü bilgisayarda da Google’ın işletim sistemi kullanılsa da, donanım bakımından cihazlar arasındaki farklar dikkat çekiyor. Acer A7’de Intel’in Atom yongasını kullanırken, Samsung ARM tabanlı bir işlemciyi tercih etmişti.

Google’ın hangi üreticinin izinden gideceği henüz bilinmezken, cihazın donanımına ilişkin şimdilik ortada net bir bilgi yok. Google’ın Nexus’ta ARM ile çalışması ve ARM tabanlı işlemcilerin daha uzun süreli bir pil ömrü sağladığı göz önüne alınınca Google’ın Samsung’un yolunu tercih etmesi daha yüksek bir ihtimal olarak gözüküyor. Cihazın piyasaya çıkış ismi henüz belli olmazken, Google’ın 20 milyon sipariş verdiği söyleniyor.

İlgili >> China Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER