Teknoloji

Google Maps üç yıl aradan sonra yeniden Apple Watch’ta

google maps apple watch

Google geçtiğimiz ağustos ayında Google Maps uygulamasını Apple Watch’a geri getirme sözü vermişti. 2017’de akıllı saatten kaldırılan uygulama yeniden akıllı saate dönüş yaptı. Geçen ay belirttiğimiz gibi, dikkat çeken özellikler arasında rota tahminleri, yol tarifleri ve kaydedilen yerlere bileğinizden erişme imkanı bulunuyor.

Google Maps uygulaması Apple Watch için 2015 yılında çıkmıştı. Ancak 2017 yılından beri akıllı saatte kullanılamıyordu. Google, bu uygulamayı hiçbir neden belirtmeden akıllı saatten geri çekmişti.

Google Maps üç yıl aradan sonra yeniden Apple Watch'ta

9to5Google sitesi, yeni versiyonun yeni bir konumu doğrudan Watch üzerinden seçmeye izin vermediğini söylüyor. Apple Watch’ta kayıtlı olmayan yerlere yapacağınız yolculuklar için öncesinde telefonunuzu açıp navigasyonu başlatmanız gerekiyor. Daha sonra navigasyona Apple Watch’tan devam edebilirsiniz. Anlayacağınız, Google Maps Apple Watch uygulaması nispeten temel bir deneyim sunuyor, ancak insanların Apple Haritalar yerine saatte başka alternatife sahip olmaları memnun edici bir gelişme olarak nitelendirilebilir.

Yeni uygulamayı Apple Watch’a yüklemek için öncelikle Google Maps uygulamasının iPhone’da 5.52 versiyonuna güncellenmesi gerekiyor. Bu App Store bağlantısını takip ederek uygulamayı güncelleyebilirsiniz. watchOS uygulaması ise watchOS 5 veya üstü sürümle çalışıyor. Yani birinci nesil Apple Watch’lara bu uygulama yüklenemeyecek.

Google’ın popüler navigasyon aracı Apple Watch’a geri geldi, ancak Apple’ın giyilebilir ürün platformundan kaybolan Twitter, Amazon ve benzeri uygulamalar henüz geri gelmedi. Apple Watch giderek daha sağlam ve kullanışlı hâle geliyor. Belki o eksik uygulamaların da geldiğini görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER