Manşetler

Google Maps ile gerçek zamanlı konumunuzu paylaşabileceksiniz

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Maps çok yakında Android ve iOS kullanıcılarına gerçek zamanlı konumlarını arkadaşları, aile bireyleri veya meslektaşlarıyla paylaşma imkanı sunacak. Tabii ki, buna yaparken gizlilik konusuna özen gösterecek.

Çok yakında dünya çapında kullanıma sunulması beklenen bu özellik sayesinde, kenar menüsünde bulunan seçeneği açık duruma getirerek veya bulunduğunuz yeri gösteren mavi renkli noktayı tıklatıp “konumu paylaş” seçeneğini tercih ederek konumunuzu paylaşabileceksiniz. Buradan konumunuzu kimlerle, ne kadar süre boyunca paylaşmak istediğinizi de seçebileceksiniz. Paylaşım aralığı 15 dakika ile 3 gün arasında değişiyor. Ayrıca “siz kapatana kadar” şeklinde bir seçenek bulunuyor. Google bu durumda size söz konusu ayarı açık bıraktığınıza dair e-posta bildirimleri de geliyor.

Maps, seçtiğiniz mesajlaşma uygulaması üzerinden haritanın bir bağlantısını da istediğiniz kişiyle paylaşmanıza imkan tanıyacak. Bu sayede alıcı bir randevuya veya yemek davetine gelirken nerede olduğunuzu harita üzerinden takip edebilecek. Paylaştığınız kişi konumunuzu Android, iPhone uygulamaları ya da mobil ve masaüstü web tarayıcıları üzerinden Google Haritalar web sitesine girerek izleyebilecek.

Google, kullanıcıların gerçek zamanda konum paylaşım özelliğini istedikleri her an kapatabileceklerini vurguluyor. Konum paylaşımı için bir zamanlayıcı kurmuş olsanız da, bundan önce konum paylaşımını kapatmanıza izin verilecek. Ayrıca ekrandaki pusulanın üstünde görünen ikon sayesinde birisiyle gerçek zamanlı konum paylaşımının aktif olduğu da hatırlatılacak. Gerçek zamanlı konum paylaşımı navigasyon ekranında da yapılabilecek. Bu şekilde kullanıldığında, seçilmiş varış noktasına ulaşıldığında konum paylaşımı otomatik olarak sona erecek.

Benzer özellikler Google’ın sahibi olduğu Waze uygulamasında uzun zamandır bulunuyordu. Google da Güvenilir Kişiler uygulamasında gerçek zamanda konum paylaşımına izin veriyordu. Ancak bu sefer şirket söz konusu özelliği doğrudan Haritalar uygulamasına ekliyor. Benzer bir özellik zamanında Google’ın tarih olmuş Latitude uygulamasında da bulunuyordu.

Geçen hafta içinde Google, Maps uygulamasına park edilen noktayı hatırlatma ve favori mekanları arkadaşlarla paylaşma gibi yararlı özellikler eklemişti.

İLGİLİ HABERLER