Teknoloji

Google Maps iOS uygulamasına gizli mod özelliği

Google Haritalar Android bisiklet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, iOS için Google Maps uygulamasına Gizli mod özelliğinin geldiğini duyurdu. Google, bu özelliği ilk kez geçtiğimiz mayıs ayındaki I/O geliştirici konferansında duyurmuştu. Google Maps Android uygulamasına da daha önce getirmişti.

Gizli mod Chrome internet tarayıcısında olduğu gibi çalışıyor. Bu modu açtığınızda, istediğiniz bir konumu arayabilir veya bir yere yol tarifi alabilirsiniz. Google bu bilgiyi Google hesabınıza kaydetmez. Gizli modu açmak için arama çubuğundaki profil resminize tıklatın, daha sonra da “Gizli modu aç” seçeneğini tercih edin.

Google Maps, kendi Gizli mod özelliğine sahip tek uygulama değil. 2018’de Google, YouTube Android uygulamasına da Gizli mod özelliğini getirmişti. Uygulama içi gizli modlar kullanıcılara daha fazla gizlilik imkanı sunması açısından büyük önem taşıyor. Google’ın mobil web siteleri yerine uygulamalarını kullanmayı tercih edenlere de daha fazla gizlilik imkanı sunuluyor.

Google Maps Android kullanıcıları geçmişlerini topluca silebilecekler

Ayrıca Google, gelecek ay itibarıyla Android kullanıcıları için Google Haritalar zaman çizgisinden ve konum geçmişinden toplu veri silme imkanını getireceğini açıkladı. Görünüşe göre, silmek istediğiniz yerlere tıklatıp bunları, tıpkı e-posta iletilerini arşivlermiş gibi silmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER