Teknoloji

Google’dan bireysel kullanıcılar için yeni bir harita hazırlama aracı

Google, Haritalar servisini kullananları birer harita üreticilerine dönüştürmeyi amaçlıyor. Şirket bu amaçla Google Maps Engine Lite olarak adlandırılan ücretsiz bir harita aracının beta sürümünü yayınladı. Google’ın söylediğine göre, 2007’den beri Google Haritalar üzerinde My Maps editörü sayesinde kullanımda olan araçlardan daha güçlü ve daha kolay kullanımlı araçlar içeren yeni araçlar, Google’ın Maps Engine olarak adlandırılan ve profesyonel seviyede haritacılıkla ilgilenen şirketlere ve kurumlara hizmet sunan tam sürümüne göre daha az karmaşık yapıda olmalarıyla dikkat çekiyor.

google-maps-engine-lite-280313

Maps Engine Lite kullanıcıları uydu görünümünden yol görünümüne kadar sunulan farklı harita katmanları arasında seçim yapabiliyor. Bireysel kullanıcılar ilk kez farklı konum bilgisi veri tablolarını bir Google haritasına aktarıp karşılaştırma fırsatına sahip oluyor. Ayrıca kullanıcılarınharitalara eklediği yeni noktalar daha sonra hesaplama tablosu hücrelerine de aktarılıyor. Standart Google My Maps editöründe olduğu gibi Maps Engine Lite kullanıcıları da farklı iğne ikonları içinden seçim yapabilir ve bunları kendi haritalarında istedikleri yerlere ekleyebilirler. Ayrıca kullanıcılar hat çizme ve bunları şekillere aktarma işini normal Google Haritalar’da olduğundan daha kolay şekilde yapabilir.

Çoğu özellik geçmişteki araçlarla aynı, bununla birlikte bazılarının da Google My Maps editöründe daha iyi şekilde işliyor. Örneğin kullanıcıların harita üzerinde çektiği hattın gerçek dünyaya karşılık düşen uzunlukları My Maps editöründe gösterilirken, bu özellik henüz Maps Engine Lite’da yer almıyor. Ancak ürünün henüz beta aşamasında olduğunu kabul etmek gerek, bu da Google’ın gelecekte yeni işlevler ekleyeceğini gösteriyor. Ayrıca araç şu an için sadece İngilizce olarak kullanılabiliyor.

İlgili >> Google Lat Long Blog, Google Maps Engine Lite

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER