Teknoloji

Google artırılmış gerçeklik şirketi Magic Leap’e yapılan 542 milyon dolarlık yatırımın başını çekiyor

magic-leap-221014

Takanların yanı başlarında dijital nesneler görmesini sağlayan artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerinde çalıştığı iddia edilen Magic Leap isimli şirket, oldukça büyük bir yatırım almayı başardı. Toplam yatırım miktarı 542 milyon dolar olarak açıklanırken, yatırımcıların başını Google’ın çektiği ifade edildi. Magic Leap’e dair bilinenler halihazırda oldukça sınırlı olsa da, Google’ın şirkete büyük bir önem verdiğini anlamak zor değil. Yapılan yatırıma ek olarak, Google’ın Android ve Chrome OS şefi Sundar Pichai ve kurumsal gelişimden sorumlu başkan yardımcısı Don Harrison’ın Magic Leap’in yönetimine girmesi dikkat çekerken; yatırımın,bir aracı kullanmadan, doğrudan Google tarafından yapılması da internet devinin Magic Leap’le ilgili ciddi planları olduğunu gösteriyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Magic Leap’in teknolojisi halihazırda bir gözlüğün şeklini almış durumda. Magic Leap’in görüntüleri camda göstermek veya gerçek dünyaya yansıtmak yerine etkileyici efektler eşliğinde doğrudan kullanıcıların gözüne yansıttığı söyleniyor. The Wall Street Journal’a konuşan Legendary Pictures CEO’su Thomas Tull, Magic Leap’in sunduğu teknolojinin inanılmaz doğal bir görüntü sunduğunu belirtirken; yanı başında uçan bir ejderha gördüğünü ve gülümsemesini yüzünden kolay atamadığını sözlerine ekledi. Legendary Pictues da Qualcomm, Kleiner Perkins, Andreessen Horowitz ve Obvious Ventures gibi isimlerle birlikte yatırımcılar kümesinde Google’a katılırken, Qualcomm’un yönetim kurulu başkanı Paul Jacobs’un da Magic Leap’in yönetim kuruluna gireceği belirtildi.

Yatırımcı topluluğundaki çeşitlilik Magic Leap’in potansiyelinin ne denli büyük olduğunu ortaya koyuyor. Magic Leap’in kurucusu Rony Abovitz, şirketinin oyuncular, oyun tasarımcıları, yazarlar, kod yazarları, müzisyenler, sinemacılar ve oyuncular için bir merkeze dönüşmesini umduğunu dile getirdi. Godzilla ve Kara Şövalye gibi filmleri yapan Legendary Pictures işin sinema boyutuyla ilgilenirken, Google’ın Magic Leap teknolojisiyle ilgili daha farklı planlarının olduğu anlaşılıyor.

Söz konusu teknoloji Google Glass için son derece uygun bir eş olarak gözükse de, The Wall Street Journal şu an için iki teknolojinin entegre edilmediğini belirtti. Magic Leap gelecekte nelerin olabileceğine dair bir yorum yapmaktan kaçınırken, Magic Leap’e yaptığı yatırımla Google artırılmış gerçekliğin geleceğine dair inancını ortaya koymuş oluyor. Bu yolda Google’ın Facebook ile karşı karşıya gelebileceğini söylemek yanlış bir çıkarım olmayacaktır. Facebook artırılmış gerçeklik gözlükleri üreten Oculus için 2 milyar dolar ödemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER