Teknoloji

Google fotoğraflarınızı büyüleyecek: “Magic Editor” geliyor!

google magic editor

Fotoğraf düzenleme konusunda devrim niteliğinde bir gelişme Google’dan geldi. Yapay zekâ destekli yeni fotoğraf düzenleme özelliği “Magic Editor”, fotoğraflarınızda büyük değişiklikler yapabilmeniz için profesyonel araçlara olan ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor. Google I/O 2023 etkinliğinde tanıtılan bu özellik, fotoğraflarınızı baştan yaratmanıza olanak sağlıyor.

Google, Magic Editor’ün neler yapabileceğini gösteren iki çarpıcı örnek sundu. İlk örnekte, bir şelale önünde poz veren bir kişinin fotoğrafı, Google tarafından tamamen yeniden düzenlendi. Kişi fotoğrafın başka bir bölümüne taşındı, arka plandaki insanlar silindi ve gökyüzü daha güzel bir mavi tonuna dönüştürüldü. İşlem sırasında neler olduğunu görmek için bu animasyona göz atın:

Diğer bir örnekte ise, Magic Editor, bankta oturan bir çocuğu fotoğrafın ortasına daha yakın hale getiriyor ve sol taraftaki boşluğu doldurmak için bankın ve balonların “yeni” kısımlarını oluşturuyor. Bu örnekte de Google, gökyüzünü daha canlı hale getiriyor. İşlemi bu GIF’te inceleyin:

Elbette, Magic Editor mükemmel değil ve bazı kusurları mevcut. Ancak bu özellik, fotoğrafların geleceği açısından önemli bir adım ve “fotoğraf”ın artık ne olduğu sorusunu sormamıza fırsat sunuyor. Bu yılın ilerleyen zamanlarında kullanıma sunulacak olan Magic Editor, söylentilere göre Pixel 8 ve 8 Pro modelleriyle özel olarak kullanılabilir olacak. Bu heyecan verici özellikle fotoğraflarınıza yeni bir boyut kazandırarak, anılarınızı daha da güzel hale getirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER