Teknoloji

Google LG ile Nexus tablet hazırlıyor, tabletlerin 3.0’a güncellenmesinin önüne taş koyuyor

Google’ın LG ile birlikte Honeycomb için referans tasarım ürünü rolü üstlenecek bir “Google Nexus Tablet” hazırlığı yapmakta olduğuna dair söylentiler dillendirilmeye başladı. Söz konusu cihaz, aynen Nexus akıllı telefonları gibi bir işlev görecek, Android Honeycomb işletim sistemi ve arayüzüne ait ilk güncellemeler bu cihaz için yayınlanacak.

Mobile-Review sitesine göre henüz resmi adı bilinmeyen bu tablet önümüzdeki yaz ortalarına veya sonbahar başına hazır hâle getirilecek. Cihazla ilgili herhangi bir teknik bilgi veya potansiyel mobil operatör partnerleri şu noktada bilinmiyor. Ayrıca Google’ın Nexus Tablet’i kullanıcılara doğrudan mı, ya da aylık ödeme modeli çerçevesinde satıp satmayacağı da belirsizliğini korumakta. Arama devinin esas çıkış noktasının, Nexus One’ın akıllı telefon segmentinde oynadığı rolü aynı şekilde tablet segmentinin evriminin şekillendirilmesinde oynayacak bir tablet cihazı geliştirmek olduğu söyleniyor.

Öte yandan, Google’ın Android 2.x ve 3.x için OEM şirketleriyle yapmış olduğu lisans anlaşmasının, bu şirketlere ait olan 2.x tabanlı cihazların yükseltilmesini engelleyen başlıca neden olduğu dile getiriliyor. Örneğin, Samsung Galaxy Tab’in bu nedenden dolayı Honeycomb’u alıp almayacağının belirsiz olduğu dile getirilmekte. Aslında benzer bir durum HTC’nin Gingerbread tabanlı Flyer tableti için de söz konusu. HTC, hızlı olmak adına bu tableti Gingerbread ile çıkarmış ve 2011’in ilerleyen zamanlarında Honeycomb güncellemesini de alacağını belirtmişti. Mobile-Review sitesi Flyer’ın mayıs ayında piyasaya çıkacağı birçok pazara Honeycomb önceden yüklenmiş çekilde çıkacağını da iddia ediyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER