Teknoloji

Google ve LG geleceğin VR cihazlarına girecek en yüksek çözünürlüklü ekranı gösterdi

google lg vr ekran

google lg vr ekran

Google ve LG’nin yüksek çözünürlüklü VR ekran prototipi resmiyet kazandı ve geleceğin VR başlıklarına girmeye hazır hâle geldi. Piksel bakımından oldukça zengin, 18 megapiksel OLED ekran 1443 ppi’lik bir piksel yoğunluk değerine sahip. 4.3 inç ekran, 120 x 96’lık görüş açısı ve 120 Hz yenileme hızı gibi nitelikleri de barındırıyor.

Google, insan gözünün en yüksek görüş seviyesinin 9600 x 9000 piksel çözünürlük, 2183 ppi piksel yoğunluğu ve 160 x 150 derecelik görüş açısı olduğunu söylüyor. Bunlar teknolojik açıdan çok da uzak değerler gibi görünmüyor. Bu da hem etkileyici hem de bir o kadar korkutucu görünüyor. Eğer mevcut VR ürünleriyle karşılaştıracak olursak, HTC Vive’da 3.6 inç, 1080 x 1200 piksel, 448 ppi ekran bulunurken, HTC Vive Pro’da ise 3.5 inç, 1440 x 1600, 615 ppi panel yer alıyor. Her iki VR başlığı da 90 Hz’lik yenileme hızı ve 110 derecelik görüş açısı gibi değerlere sahip.

Esas olarak, Google ve LG muhtemelen şu anda dünyadaki en yüksek çözünürlüklü VR ekranın sahibi durumunda bulunuyor. Sanal gerçeklik etkisinin elde edilmesi için her bir göz için birer adet olmak üzere, toplam iki adet ekrana ihtiyaç duyduğunuzu da belirtmemiz gerekiyor.

Şu anda aşılması gereken bir engel var. Ekranlar bir mobil yonga set ile desteklendiğinde, yenileme hızı 75 Hz ile kısıtlanıyor. Bu nedenle söz konusu ekran şu an için daha çok masaüstü VR sistemleri için uygun görünüyor.

Duyuru yapılsa da, Google ve LG bu ekranın ne zaman piyasaya sunulacağı konusunda bir detay vermedi, çünkü ekran hâlâ prototip aşamasında bulunuyor. Yeni bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER