Teknoloji

Google Lens’in iPhone ve iPad’lere dağıtımı başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google lens iosGoogle Lens yavaş yavaş uyumlu tüm Android cihazlarda yerini alıyor. Bu durum, internet devinin iPhone ve iPad sahiplerini unuttuğu anlamına gelmiyor. Google Lens iOS kullanıcılarıyla da buluşmaya hazırlanıyor. Yapay zekâ destekli görsel arama aracına iPhone ve iPad sahipleri de erişebilecek.

Google Fotoğraflar’ın yüklü olduğu bir iPhone ya da iPad’e sahip olanlar, Google Lens’e bu hafta içinden itibaren erişebilecek. Google’dan yapılan açıklamada dağıtımın önümüzdeki hafta boyunca da devam edeceği ve iOS cihaz sahiplerinin Google Lens’in ön izleme sürümünü deneyebileceği belirtildi.

Google Lens’i denemek isteyenlerin Google Fotoğraflar iOS uygulamasının 3.15 sürümüne sahip olması gerekiyor. Söz konusu sürüm, 3 Mart itibarıyla iTunes App Store’daki yerini almıştı. Dolayısıyla bu sürüme erişmek herhangi bir problem teşkil etmiyor.

Google Lens iOS kullanıcılarıyla kademeli bir dağıtım süreciyle buluşacak. Şirket, bu durumun altını özellikle çizerek Google Lens’i hemen görmeyen kullancılara sabırlı olmalarını tavsiye etti. Android kullanıcıları, Google Lens deneyimini geçtiğimiz hafta itibarıyla yaşamaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER