Teknoloji

Google Lens Asistan ile tüm Pixel telefonlarına geliyor

Google yapay zekâ ile güçlendirilmiş Lens adlı aracını önümüzdeki haftalarda tüm Pixel ve Pixel 2 telefonlarına getiriyor. Şirketin konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında belirttiğine göre, Google Asistan’a gelecek güncellemeyle birlikte bu özellik de sunulmuş olacak.

İlk olarak geçtiğimiz mayı ayına, Google’ın geleneksel I/O geliştirici konferasında duyurulan Lens, Pixel 2 veya Pixel 2 telefonlarının kameraları bir nesneye doğrultulduğunda, gerçek zamanlı bilgi elde etmeye imkan tanıyacak. Yapay zekâ destekli algoritma gerçek dünyadaki nesneleri tanıma yeteneğine sahip.

Lens ilk olarak geçtiğimiz ay içinde Google Fotoğraflar içinde, Pixel 2’nin lansmanının bir parçası olarak kullanıma sunulmuştu. Google, Lens’in önümüzdeki haftalardan itibaren, Google Asistan’ın bir parçası olarak ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada, Hindistan ve Singapur’a geleceğini duyurdu.

Şu an için Google Lens’in etraftaki her şeyi saptama yeteneğine sahip olmayacağı belirtiliyor. Google, en iyi basit nesnelerin tanınmasında kullanılabileceğini söylüyor. Örneğin, bu teknoloji kartvizitteki bilgileri kaydetmek için metinleri algılayabiliyor, bir poster veya afişten sayfa bağlantısı kopyalayabiliyor veya bir kağıda yazılmış telefon numarasını arayabiliyor. Ayrıca kağıda yazılmış bir adrese tarifi Google Haritalar üzerinden verebiliyor.

Ayrıca Lens belirli mekanları algılama; kitaplar, filmler veya sanat eserleriyle ilgili bilgileri web sitelerinden çekme ya da bunlarla ilgili görsel içerikleri gösterme yeteneğini de barındırıyor. Kamerayı film afişlerine, kitap kapaklarına veya müze içeriklerine yönelttiğinizde daha fazla bilgi veya içeriği akıllı telefon ekranında görmek mümkün olacak.

Öte yandan Lens, barkod veya QR kodlarının taranmasında da daha verimli bir yöntem sunuyor. Google, Lens’in etraftaki nesneler ve mekanlar hakkında öğrendikçe, daha da iyi hizmet sunacağını söylüyor. Bu nedenle Google Pixel telefon sahiplerinin Lens’i mümkün olduğu kadar çok kullanmalarında fayda var.

İLGİLİ HABERLER