Manşetler

Google Latitude iPhone uygulaması App Store’dan yayınlanmaya başladı – Galeri

Google Latitude’un iPhone uygulaması geçtiğimiz Cuma günü yanlışlıkla App Store Japonya’da yayınlanmış, ancak kısa bir süre sonra geri çekilmişti. Bu olayın üzerinden sadece üç gün geçtikten sonra Google Latitude’un yeniden App Store’a geldiğine tanık olduk. Neyse ki, bu sefer hatalı bir durum yok. Google’ın bizzat hazırladığı bu iPhone uygulaması nihayet iPhone sahipleriyle buluşmaya başladı.

Google Latitude iPhone uygulaması şu an için Türkiye’ye özel App Store’da bulunmuyor. Yine de, ABD mağazasından dağıtılan Latitude’u indirip deneme imkânı bulduk. Oldukça basit bir arayüzle hazırlanmış olan Google Latitude servisi sayesinde arkadaş listenizde ekli bulunan kişilerin konumlarını harita üzerinde görebiliyorsunuz. Tabii ki, siz de konumunuzu başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Google Latitude iPhone uygulamasının bir özelliği de arka planda sürekli çalışarak konum güncellemelerini anında yapması. Kullanışlı bir özellik gibi görünse de pili normalden biraz fazla hızlı şekilde tüketeceği için ne kadar kullanılır, bunu bilemeyiz.

Aşağıda Google Latitude’a ait bazı ekran görüntüleri yer alıyor. Bu uygulamanın birkaç gün içinde Türkiye App Store’a geleceğini tahmin ediyoruz. Sabırsızlananlar da ABD App Store üzerinden ücretsiz bir hesap açıp bu uygulamayı deneyebilirler.

Galeri: Google Latitude iPhone uygulaması
[nggallery id=466]

İlgili – iTunes App Store ABD (Google Latitude)

İLGİLİ HABERLER