Teknoloji

Google Latitude ile kim, nerede, bulun

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-maps-latitude-290-x-124Google’ın harita hizmeti ile entegre şekilde çalışan Latitude uygulaması ile arkadaşlarınızı nerede olduklarını cep telefonunuzdan görebileceksiniz. Şu an için dizüstü bilgisayarlarda, Symbian S60, BlackBerry ve WinMo yüklü mobil telefonlarda sunulan bu servis önümüzdeki günlerde iPhone ve Android’e de gelecek.

Servisin kullanımı için cihazınızın GPS desteklemesine gerek yok. Aslında destekleyen bir cihaz daha kesin bir sonuç veriyor. Yine de, internete bağlandığınızın mobil şebekenin bilgileri sayesinde yer tespitiniz yapılabiliyor. Bunun yanında kullanıcılar konumlarını manuel olarak da girebilecek. Google bu servisin özellikle aile bireyleri için kullanışlı bir servis olduğunu söylüyor.

Google Latitude uygulaması yeni Google Maps mobil sürümü ile geliyor. Bunun için Latitude’un mobil sayfasını cep telefonunuz ile ziyaret etmeniz gerekiyor. Cep telefonu ile bağlantı gönderme özelliği Türkiye için çalışmıyor. Google Maps’i cihazınıza indirip kurduktan sonra Latitude özelliğine programın menüsünden erişebilirsiniz. Bu uygulamayı dizüstü bilgisayarınızda kullanmanız için kablosuz şebeke ile internete bağlanmanız gerektiğini düşünüyoruz. Aşağıdaki bağlantıda ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz.

İlgili — Google Latitude

İLGİLİ HABERLER