Manşetler

Google Latitude’u kapanışın hemen öncesinde Haritalar uygulamasından çıkardı

Google, Haritalar’ın yeni versiyonunu çıkarmış olabilir, ancak bu arada bazı eski özelliklere de elveda dendi. Latitude adı verilen servisini kapatma planlarını açıklayan ve kullanıcılarını bunun yerine Google+’ı kullanmaya teşvik eden şirket, Latitude’un kapanmasına kısa bir süre kala bu hizmeti Google Haritalar’ın yeni versiyonundan çıkardı. Henüz Google Haritalar’ın son sürümüne geçiş yapmayanlar da Latitude’u kullanmayı sürdüremeyecek, çünkü Google bu hizmete sunucu tarafında son verdi.

google-latitude-logo-100713

Google Latitude’u kapatarak kullanıcıların konum bildirimi yapma ve arkadaşlarının yerlerini takip etme işlerini Google+ üzerinden gerçekleştirmesini mümkün kılmaya çalışıyor. Google+ Android uygulamasında yer paylaşımı özelliği bulunuyor ve bu özelliğin çok yakında iOS uygulamasına da açılması bekleniyor. Bu arada eğer Android telefonunuzda herhangi bir Latitude bileşeni kullanıyorsanız, 9 Ağustos tarihinden itibaren bunun için verilen destek de son bulacak.

Google’dan verilen bilgiye göre Latitude üzerindeki arkadaş listeleri silinecek. Google Haritalar Android, Latitude iPhone, iGoogle bileşeni veya maps.google.com/latitude adresi üzerinden erişilen Latitude web sitesi üzerinden mevcut arkadaşların konumunu da görmek mümkün olmayacak. İşin kötü kısmı Google’ın servis içindeki herhangi bir arkadaş verisini dışarı aktarmaya izin vermeyecek olması. En azından Konum Geçmişi özelliğini açık tutuyor olmanız hâlinde Google Paket Servisi üzerinden yer bildirimi yaptığınız yerlerin listesini dışarı aktarma imkanına sahip olacaksınız.

Latitude API’larından yararlanan üçüncü taraf uygulamalar ve servisler de kullanıcı verilerini kaybedecek. Ancak bu uygulamalara konum verilerini veritabanlarında tutma izni verilecek.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER