Teknoloji

Google kendi içinde kuluçka merkezi kuruyor

rekabet kurumu google

google kulucka merkeziGoogle, yetenekli çalışanlarını şirkette tutmak için yeni bir planı hayata geçirmeye hazırlanıyor. The Information’da yer alan habere göre, şirket kendi içinde bir kuluçka merkezi kurmayı planlıyor. İnternet devinin bünyesinde “Area 120” adıyla anılan plan çerçevesinde girişimci Google çalışanları ve ekiplerinin fikirlerini Google’ın destekleriyle geliştirmesi amaçlanıyor. Böylelikle Google’ın sıfatları arasına “yatırımcı”nın eklenmesi de mümkün hâle geliyor.

Google kuluçka merkezinin başında yöneticiler Don Harrison ve Bradley Horowitz’in olacağı söyleniyor. Yürütülen çalışmalara dair detaylar henüz kısıtlı olsa da, kaynaklar iş planı taslağını oluşturan ekiplerin kuluçka merkezi bünyesinde tam zamanlı olarak çalışmaya başlayabileceğini belirtiyor. Henüz kesinleştirilmeyen belli bir sürenin geçmesinin ardından ise ekiplerin kendi şirketlerini kurması planlanıyor.

The Information’ın haberine göre, Google kuluçka merkezi ile rakip şirketlere yetenek akışını önlemeyi amaçlıyor. Önlenmesi planlanan transferlere örnek olarak, Project Tango gibi çalışmaları yürüten ATAP biriminin başkanı Regina Dugan’ın Facebook’a gidişi gösteriliyor. Google’ın yetenekli çalışanlarına inovasyon için gerekli özgür ortamı sağlayıp sağlayamayacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER