Teknoloji

Google’ın koyu modu artık daha koyu

google koyu modu

Google koyu renk modu deneyimi eskisine kıyasla daha karanlık hâle getiriyor. 9to5Google sitesinin haberine göre, internet devi bu yeni tonun dağıtımına başladı. Google’ın eski koyu modu, griye yaklaşan bir tona sahipti. Yeni koyu mod ise OLED ve AMOLED panellere daha uygun gerçek siyah bir tonla geliyor.

Google yenilenen modun duyurusunu daha önce yapmıştı. Ancak bu modun dağıtımı konusunda şirket yavaş kalmış gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar bu yeni koyu modu kısa süreliğine gördükten sonra kaybetti. Google yeni bir koyu mod test ettiğini geçtiğimiz yılın şubat ayında açıklamış, yeni modun dağıtıma çıktığını ise geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Koyu moda geçiş yapmak isteyenlerin atması gereken adımlar ise oldukça basit. Öncelikle arama sonuç sayfasında sağ üst köşesindeki dişli ikonuna tıklatmak ve hızlı ayarlara gitmek, bu menüden de koyu modu seçmek gerekiyor.

Google daha karanlık hâle gelen yeni koyu renk modu ile OLED ekrana sahip cihazlarda pil ömrünü artırmaya da destek vermiş oluyor. Bunun ne kadar büyük bir etki yaratacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER