Teknoloji

Google her gün 2 milyonu aşkın korsan bağlantı kaldırma talebini değerlendiriyor

google yeni tasarım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-logo-131015

Google tarafından yayınlanan son şeffaflık raporu, arama devinin son zamanlarda günde 2 milyondan fazla korsan içerik bağlantısı kaldırma talebi aldığını gösteriyor. TorrentFreak’in haberine göre, Google’ın sadece ekim ayında telifli içerik sahiplerinden aldığı bağlantı kaldırma talebi sayısı 65 milyona ulaşmış durumda.

Ekim ayında arama devinin kapısını çalan telifli içerik sahiplerinin sayısı ise 5 bin 609’u buldu. Bu rakamlar bölündüğünde, Google’ın dakikada 1500 bağlantı kaldırma talebini işlediği ortaya çıkıyor. Söz konusu rakam, geçtiğimiz yıl ulaşılan ortalamayı ikiye katlıyor.

Google’ın kapısını korsan içerik bağlantısı kaldırma talebiyle çalanların başını multimedya telif hakkı koruma şirketi Degban, İngiliz müzik kuruluşu BPI ve Amerikan Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) çekiyor. Gelen taleplerin büyük kısmını korsan içeriklerle ilintili kaldırma talepleri oluşturuyor. Bazı kaldırma taleplerinin altında ise çift veya yanlış bağlantılar bulunuyor.

Amerikan Sinema Filmleri Derneği (MPAA) ve RIAA gibi telif hakkı kuruluşları, daha öncesinde de Google’dan yasadışı yollarla dağıtılan içerikleri engellemek için daha sert önlemler almasını istemişti. Bu talebe arama algoritmalarında değişiklik gerçekleştirerek yanıt veren şirket, söz konusu korsan içerikleri barındıran sitelerin arama sonuçlarındaki PageRank skorlarını aşağıya çekmişti. Şu an için, Google’a bağlantı kaldırma talebi göndermek yayıncıların elindeki en önemli korsanla mücadele silahı gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER