Teknoloji

Google konum geçmişi ve web etkinliği verilerini silmeyi kolaylaştırıyor

google play store alışveriş

Google otomatik konum geçmişi silme özelliğini geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. İnternet devi söz konusu özelliğin dağıtımına sonunda başladı. Son zamanlarda kullanıcı gizliliği konusundaki hassasiyetin artması, Google’ı böyle bir adım atmaya itmişti. Google’ın yanı sıra, en büyük rakiplerinden Apple da kullanıcılara verileri üzerinde daha fazla kontrol imkânı verecek araçlar sunmaya hazırlanıyor.

Google’ın konum geçmişi silme özelliğine yönelik en büyük eleştiri, sistemin kullanıcının kurulumuna bağlı olarak çalışmasıydı. Konum takibi ve web/uygulama etkinliği verileri, kullanıcılar manuel olarak silene kadar Google tarafından saklanıyordu. Yeni araç sayesinde bu verilerin her 3 ay ya da her 18 ayda bir otomatik olarak silinmesi mümkün hâle geliyor.

Otomatik silme özelliğini aktif hâle getiren kullanıcıların 18 aydan daha eski verileri ise Google tarafından otomatik olarak silinecek.

google konum gecmisiGoogle konum geçmişi ve web etkinliği verilerini silmeyi kolaylaştıracak yeni aracını önümüzdeki haftalarda iOS ve Android üzerinde tüm kullanıcılarına ulaştıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER