Teknoloji

Google kilitli teslimat dolabı hizmeti sunan BufferBox’ı satın aldı

Google, merkezi Waterloo’da bulunan ve iki yıldır faaliyet gösteren Kanadalı şirket BufferBox’ı satın aldı. Kaynaklara göre Google güvenli saklama hizmeti sunan bu şirket için 17 milyon doların üzerinde para ödedi. Bu satın almayla birlikte Google, Amazon’un da Locker adı altında sunduğu ve müşterilerine gönderilerini evde veya ofiste teslim almak yerine posta kutusu benzeri kilitli bir dolaptan gidip alma fırsatı sunan servise rakip hâline gelebilir.

TechCrunch sitesine konuşan bir Google sözcüsü müşterilerin zaman ve paradan tasarruf etmelerini sağlamanın yanı sıra alışveriş deneyimini mümkün olduğu kadar sorunsuz hâle getirmeyi istediklerini, BufferBox ekibinin de bunu yapmak için mükemmel fikirlere sahip olduğunu dile getirdi. Google’ın bu servisten tam olarak nasıl yararlanmayı planladığı bilinmiyor, ancak BufferBox markası yaşamaya devam edecek.

BufferBox’ın kilitli teslimat dolaplarının 2013’ün sonuna kadar aralarında Kanadalı transit depolarının da bulunduğu 100’ün üzerinde noktaya kurulması bekleniyor. Kullanıcıların tek seferlik gönderilerini bu dolaplar üzerinden teslim almak için servise kaydolmaları gerekiyor. Tıpkı Amazon’un Locker servisinde olduğu gibi kullanıcıya teslim alacağı ürününün bulunduğu dolap gözünün anahtarı e-posta iletisi aracılığıyla, bir şifre şeklinde ulaştırılıyor. Kullanıcı da bu şifreyle gidip dolabın kapağını açıyor ve ürünü teslim alıyor.

Türkiye’de bu tarz bir servisin bulunduğuna henüz tanık olmadık. Bir fikir arayan girişimler Amazon Locker ve BufferBox örneklerini biraz daha yakından izleyebilir.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER