Teknoloji

Google’dan Keşfet kaynağında video rehber denemesi

google arama keşfet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, özellikle akıllı telefonlarda bulunan uygulamasında gördüğümüz Keşfet kaynağında bir süre önce denediği konu baloncuklarından sonra, benzer bir görünümü bu sefer başka bir amaç için deniyor.

Yurt dışındaki bazı Google kullanıcıları, sunucu tarafından yürütülen test kapsamında, arama uygulaması içinde hap görünümlü düğmeler görüyor. Bunlar arama çubuğunun tam altında yer alıyor.

Farklı renklerdeki bu baloncukların her biri kullanıcıları farklı bir video rehbere yönlendiriyor, böylelikle arama uygulamasının nasıl kullanılacağı gösteriliyor. Örneğin, baloncuklardan bir tanesi, arama sorgusunun nasıl yapılacağını adım adım gösteren videoya açılıyor. Bir başkası ise, Asistan’ın kullanımını gösteriyor. Bir diğeri de Keşfet içinde ilgi çeken konuları bulmayı gösteriyor.

google arama keşfet

Bu kılavuz videolar çoğu kullanıcı için gereksiz gibi görünebilir. Ancak özellikle gelişmekte olan pazarlarda, cep telefonlarından akıllı telefonlara geçişin yoğun olduğu yerlerdeki kullanıcılar için işe yarayacaktır. Bu test şu anda sadece belirli bölgelerle sınırlı gibi görünüyor. Ancak yakın zamanda daha geniş bölgelere de açılabilir.

İLGİLİ HABERLER