Teknoloji

Google+ Keşfet bölümüyle haber takibini güçlendiriyor

Google, sosyal ağı Google+’ya Keşfet adını verdiği yeni bir kategori görünümü ekledi. Bu yeni bölüm sayesinde Google+ Flipboard, Pulse ve benzeri servisler gibi sosyal ağ destekli bir haber okuma aracı hâlini alabilir.

google-plus-kesfet-290114

Google+ Keşfet bölümü henüz Türkiye’deki kullanıcılar tarafından erişilebilir olmayabilir, ancak Google+’nın masaüstü sitesi ve Android uygulamasında yer almaya başladı. Bu yeni görünüm belirli konular etrafında paylaşılan yazı ve içerikleri, aynı zamanda toplulukları bir araya getiriyor. Ayrıca diğer Google+ kullanıcıları tarafından öne çıkarılan popüler paylaşımlar da bu bölümde görüntüleniyor.

Keşfet sekmesiyle yeni tanışan kullanıcılara Spor, Müzik gibi ilgilerini çekecek başlık seçenekleri sunuluyor. Buna ek olarak belirli başlıklar için arama yapılarak da anahtar kelime tabanlı özelleştirme yapmak mümkün oluyor. Öte yandan özet görünümü de farklı kategoriler arasından seçilen yazıları bir araya getiriyor.google-plus-kesfet-android-290114Yukarıda saydığımız özellikler sayesinde Google+ biraz daha haber okuma servisi davranışı kazanıyor. Ancak RSS desteğinin yokluğu nedeniyle, Google+’nın, Temmuz 2013’te kapanan Google Reader eksikliğini kapatacak niteliğe kavuşmadığını söylemek gerekiyor. Ancak her geçen gün daha fazla sitenin içeriğini Google+ üzerinden paylaşmasıyla birlikte Keşfet bölümü üzerinden daha fazla sayfaya veya makaleye ulaşmak da mümkün olacak.

Google+ Keşfet sekmesi henüz Türkiye’de aktif değil. Zaten şu an için sadece ABD’deki kullanıcılara sunuluyor. Ancak kapsamın zaman geçtikçe diğer bölgelere doğru genişletilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER