Teknoloji

Google Keşfet arayüzünü mobil kullanıcılarına ulaştırmaya başladı

google kesfet

Google Keşfet adını verdiği yeni akışını geçtiğimiz ay 20. kuruluş yıldönümü çerçevesinde duyurmuştu. Şirket bu yeni akışı ABD’de mobil cihaz kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı.

Bu yeni arayüzle birlikte mobil cihazlarda google.com sayfasındaki arama kutusunun altına bir dizi bilgi kartı yerleştiriliyor. Söz konusu kartların büyük çoğunluğunda ilgili haberler gösteriliyor. Ancak spor müsabakalarının sonuçlarını ve hava durumunu da bu kartlar üzerinden görmek mümkün oluyor. Kartlardaki içerik, kullanıcıların ilgi alanlarına ve arama geçmişlerine göre değişebiliyor.

Yeni arayüzün dünyanın trafiği en fazla olan web sayfası için hatırı sayılır bir değişiklik olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Merkezinde arama kutusu bulunan sayfa, uzun süre boyunca çok sade bir tasarımla hizmet vermişti.

Keşfet arayüzüyle Google’ın bilgiyi öne çıkarmaya yönelik davranış değişikliği de daha net biçimde gözlemleniyor. İnsanların istediği bilgiyi onlar aramadan önce tahmin edip göstermeyi hedefleyen arama devi, bunun için yeni arayüzünden yararlanmayı planlıyor. Google Chrome’un mobil versiyonunda yeni sekme açıldığında kullanıcılara benzer şekilde makaleler ve bilgiler gösteriliyor.

Google Keşfet arayüzünü tüm dünyaya ne zaman sunacak?

Google Keşfet arayüzüne hem iOS hem de Android‘de Safari ve Chrome gibi mobil tarayıcılar üzerinden erişilebiliyor. Ancak ilk etapta bu erişim sadece ABD’deki kullanıcılarla sınırlı. Uluslararası dağıtım içinse henüz bir tarih açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER