Teknoloji

Google kenar sütunun kaldırıldığı yeni bir arama sonuç sayfasını test ediyor

Tecno-Net sitesi tarafından yayınlanan bir video Google’ın arama arayüzünün yeni versiyonunu gösteriyor. Yazının devamında bulacağınız kısa videoda görüldüğü kadarıyla kullanıcı arayüzünde dikey odaklı bir yapılanma söz konusu. Şu anda sayfanın sol kenarındaki bir sütun üzerinde bulunan görsel, haber gibi bölüm bağlantılarının en tepeye yerleştirildiğini görüyoruz.

Arama araçları da şu anda olduğu gibi yine sayfanın solundaki sütun üzerinde tek tek bağlantı şeklinde görünmek yerine tepede, açılır menüler altına yerleştirilmiş durumda. Doğrusunu söylemek gerekirse ortaya çıkan arama sayfası daha sadece olmuş, üstte yer alan navigasyon elemanları da daha dikkat çekici hâle gelmiş. Videoyu çeken kullanıcı Google hesabıyla giriş yapmadığı için Google’ın son zamanlarda sıkça bahsettiği sosyal tabanlı arama işlevleri tarafında bir yenilik var mı, bu anlaşılmıyor.

Tecno-Net’in söylediğine göre “özel haber” niteliğinde olan bu videonun kaynağı da açıklanmıyor. Eğer videoda yansıtılan proje gerçekse, büyük ihtimalle erken gelişim safhasında olmalı, bu da değişikliklerin yapılacağı veya projenin rafa kaldırılması gibi bir ihtimalin her zaman bulunduğu anlamına geliyor. Videoda gördüğümüz yeni nesil arama sayfasının hayata geçmesi durumunda Google’ın değerlendirmesi için, özellikle yüksek çözünürlüklü ekranlarda, çok fazla yatay alanın bulunacağı da gerçek.


İlgili >> Tecno-Net

İLGİLİ HABERLER