Manşetler

Google not alma ve liste tutma servisi Google Keep’i duyurdu

Google’ın dedikodusu bir süredir ortalıkta dolaşan not alma ve liste tutma servisi Google Keep nihayet resmen duyuruldu. Hem web hem de Android uygulaması aracılığıyla kullanılabilen bu servise kullanıcılar drive.google.com/keep adresi üzerinden ulaşabilecek. Aynı zamanda Android 4.0 veya üzeri sürümle çalışan cihaz sahipleri de Google Keep uygulamasını Play Store’dan ücretsiz olarak indirebilir.

google-keep-android-210313

Kullanıcılara her yerden ulaşılabilir ve güncellenebilir notlar ve listeler tutma imkanı sunarak fiziksel not defterlerinin yerini almayı planlayan Google Keep, Drive üzerinde çalıştığı için kolay bir şekilde eş zamanlama fırsatı da sunuyor. Notlar için farklı renklerde arka planlar seçilebiliyor; notların arşivlenmesi veya tamamen silinmesi gibi imkanlar da sunuluyor. Ayrıca sesli notları yazıya çeviren özel bir araç da bulunuyor.

Google daha önce Gmail’in içine Görevler diye bir özellik eklemişti. Keep’in gelişinin ardından Gmail’deki bu özelliğin de bahar temizliği kapsamında silindiğini görebiliriz. Keep hem birleştirilmiş bir uygulama olmanın hem de Google’ın mevcut ürünlerine entegre edilmenin avantajından yararlanıyor. Her ne kadar Keep üzerinde tutulan notlara görüntü yüklemek mümkün olsa da, Google+ üzerinde tutulan fotoğraflar notlara çekilemiyor. Aslına bakarsanız Android uygulaması içinde yer alan standart “paylaş” butonu dışında uygulamada pek fazla sosyallik olmadığını da belirtmek gerek.

Google Keep servisini yakından tanımak isteyenler aşağıdaki tanıtım filmiyle fikir edinebilirler.

İlgili >> Google Keep, Google Play Store

İLGİLİ HABERLER