Teknoloji

Google Keep iOS uygulaması güncellemeyle paylaşım eklentisine kavuştu

google-keep-ios-guncelleme-061115

Google Keep iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, iPhone ve iPad sahiplerini uygulamayı daha sık kullanmaya teşvik edecek özellikleri beraberinde getirdi. Artık internet tarayıcısında veya başka bir uygulamada belli bir metni tarayan kullanıcılar, “Paylaş” yazısına dokunduklarında Google Keep’i de paylaşım seçenekleri arasında görecek.

Özelliği ilk kez kullananların öncelikli olarak paylaşım menüsünde “Diğer” seçeneğine dokunması ve Google Keep eklentisini aktif hâle getirmesi gerekiyor. Kullanıcılar taradıkları metni Google Keep’e göndermeden önce ilgili Google hesabını seçebiliyor ve nota etiket ekleyebiliyor.

iOS Bildirim Merkezi altında bulunan Bugün sekmesinde de Google Keep’e genel bir bakış atılabiliyor. Buradan uygulama içindeki notlara da hızlı erişim sağlanıyor. Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise notların Google Dokümanlar’a kopyalanmasının kolaylaşması oluyor.

Kullanıcılar Google Dokümanlar’a göndermek istedikleri Google Keep notunu seçtikten sonra açılan menü içinden ilgili seçeneği işaretleyerek süreci tamamlayabiliyor. Bu özelliğin de Google Keep arayüzü karışanları rahatlatacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Güncellenen Google Keep iOS uygulaması, iTunes App Store’daki yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER