Teknoloji

Google Keep ile alınan notlar doğrudan Google Dokümanlar’a aktarılacak

google keepGoogle Keep uygulaması en kullanışlı not alma servisleri arasında yer alıyor. Servis sonunda şirketin G Suite adını taşıyan bulut uygulamaları grubuyla aynı statüye kavuştu. Google’dan yapılan açıklamada, Keep’in artık ana bulut uygulamaları arasına katıldığı ve uygulamadan iş hesapları içinde de faydalanılabileceği belirtildi. Şirket bununla beraber Keep’in Google Dokümanlar içinde daha faydalı olmasını sağlayacak bazı değişiklikler de gerçekleştirdi.

Google Keep ürün müdürü Mario Anima, bir blog yazısı aracılığıyla serviste yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Yeni özellikler sayesinde kullanıcılar Keep içinde aldıkları notları rahatlıkla sürükleyip bırakarak Google Dokümanlar’a taşıyabilecek. Dokümanlar’ın Araçlar menüsü üzerinden erişilebilecek Keep sekmesi ise kullanıcılara notlarını ekranın yanında açılacak panelde arama imkanını verecek.

Kartlar halinde gösterilecek arama sonuçları formatlarını koruyarak ana düzenleme ekranına taşınabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde Dokümanlar üzerinde yazdıklarını da Keep notlarına dönüştürebilecek.

Google Keep ve Dokümanlar entegrasyonu kısa sürede tüm G Suite kullanıcılarına ulaştırılacak

Google’dan yapılan açıklamada, Keep ve Dokümanlar arasındaki yeni entegrasyon özelliklerinin kısa sürede tüm G Suite kullanıcılarına ulaştırılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER