Teknoloji

Google Keep Android uygulamasıyla notlara çizim eklenebilecek

google-keep-301015

Google’ın not alma uygulaması Google Keep, bir süre önce iOS’e giriş yapmıştı. iOS uygulamasının çıkışının ardından da Google Keep’i güncellemeye devam eden Google, oluşturulan notlara çizim eklenebilmesi özelliğini Android uygulamasına eklemeye hazırlanıyor.

Halihazırda kullanıcıların notlarına fotoğraf eklemesine, renk etiketleri yerleştirmesine ve sesi notlar oluşturmalarına izin veren uygulama, çizim ekleme özelliğinin eklenmesiyle birlikte Google Keep, Evernote ve iOS’in yerleşik Notlar uygulamasıyla arasındaki farklardan birini kapatmış olacak.

Google Keep’teki çizim özelliğine ulaşmak için uygulamanın ana ekranında bulunan kalem ikonuna tıklamak gerekiyor. Çizim özelliği başlatıldığında Google Keep kullanıcıların karşısına üç farklı kalem ucu ve 28 farklı renk seçeneği çıkıyor.

Çizim özelliği fazla kapsayıcı olmasa da, Samsung Galaxy Note 5 gibi kalemli telefon sahipleri bu özelliğin varlığından memnuniyet duyacaktır. Güncellenen Google Keep Android uygulamasının Google Play Store üzerinden dağıtımı başlamış olsa da, APK dosyası aracılığıyla da uygulamayı hemen edinmek mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER