Teknoloji

Google katlanabilir telefonlar üzerinde çalıştığını belli etti

android katlanabilir telefon

Samsung’un ilk katlanabilir telefon denemesi istediği gibi gitmiyor olabilir. Ancak bu durum diğer şirketleri bu teknolojiyi değerlendirmekten alıkoymuyor. I/O geliştirici konferansının öncesinde Google, katlanabilir teknolojik ürünlerle ilgilendiğini ve bir süredir katlanabilir ekran prototipleriyle uğraştığını söylemişti.

Geçen hafta CNET’e bir röportaj veren Google’ın Pixel geliştirme ekibi yöneticisi Mario Queiroz, “Bu teknolojiyi açık bir şekilde prototipliyoruz. Bunu uzun zamandır yapıyoruz.” dedi. Ne var ki, Querioz, “Bunun henüz açık bir kullanım alanına sahip olduğunu düşünmüyorum.” diye de sözlerine ekledi.

Bu durum yakın zamanda veya hiçbir şekilde katlanabilir bir Pixel cihazı görmeyeceğimiz anlamına gelebilir. Yukarıdaki sözlerini takiben Querioz, “Katlanabilir ekranları ve diğer pek çok yeni donanım teknolojisini prototip ediyoruz ve şu anda yapacak ürün duyurumuz yok.” ifadelerini kullandı.

Aslında Google’ın katlanabilir cihazlarla ilgilenmesi çok da şaşırtıcı sayılmaz. Şirket geçen kasım ayında katlanabilir ekranlar için yerel Android desteğini, Samsung Galaxy Fold’un prototipinin aynı ayda gösterilmesinden hemen önce duyurmuştu. Ancak Apple’ın yaptıklarının çok yakından takip edildiği bir ortamda, mobil donanım arenasındaki teknoloji şirketlerinin yeni ve heyecan verici tasarımlarla ilgilendiklerini doğrulaması nadiren görünüyor.

android katlanabilir telefon

Asyalı telefon üreticileri resmi katlanabilir ürünlerini göstermeye başladığından, bu teknolojinin ne gibi tasarımlara ve kullanım alanlarına vesile olacağı daha çok tartışılır hâle geldi. Bu yılın başından itibaren, özellikle şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde, LG ve Samsung gibi şirketlerin çeşitli prototipleri gösterdiğini, katlanabilir veya rulo edilebilir ekranların nasıl çalışabileceği konusunda fikirler sunduğunu gördük. CES’te LG, sektörü yeni tanıttığı rulo edilebilir ekranlı, 65 inç 4K TV modeliyle etkilemişti. Aynı zamanda Samsung’un, Galaxy Edge serisinde de gördüğümüz bükülebilir ekran prototipleri uzun zamandır bildiğimiz şeylerdi.

Samsung katlanabilir ekranlı ürünüyle çok iyi bir başlangıç yapmışa benzemiyor. Galaxy serisinin ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold, başlangıcı çok iyi biçimde yapmış ve olumlu yorumlar toplamıştı. Ancak nisan ayı sonlarına doğru planlanan piyasaya çıkışın öncesinde teknoloji yazarlarına gönderilen ürünlerde yaşanan sorunlar Güney Koreli şirketin planlarını altüst etmişti. Şirket bu nedenle katlanabilir telefonun çıkışını belirlenmeyen bir süreyle ertelemişti.

Umarız Google önündeki zamanı iyi değerlendirir ve katlanabilir Pixel telefonunu hazır olmadan çıkarma yoluna gitmez. Şirketten gelen açıklamalar, bu yolda acele edilmediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER