Teknoloji

Katlanabilir telefon furyasına Google da katılabilir

google katlanabilir telefon

Google artık bir akıllı telefon üreticisi hâline gelmiş olsa da, popüler olan akımlara kapılma konusunda pek fazla acele etmiyor. Pixel’in arkasında hâlâ tek kamera tutan şirket, çentik modasına da kısmen uymuştu. Google katlanabilir telefon modasına katılmak için ise daha hızlı davranacak gibi görünüyor. Android’i katlanabilir telefonlara uyumlu hâle getirmek için Samsung ile birlikte çalışan internet devi, günün birinde kendi katlanabilir cihazını da çıkarabilir.

Hem küçük hem de büyük ekran deneyimini bir telefonda yaşamanın bir cazibesinin olduğu söylenebilir. Ancak düzgün bir katlanabilir ekran üretmenin gerçekten zor olduğunu da unutmamak gerekiyor. Google’ın elinde henüz Samsung ve Huawei‘deki teknik uzmanlık olmasa da, şirket bu yönde yapacağı olası bir hamlenin hukuki zeminini şimdiden sağlamışa benziyor.

Google’ın patent dosyasında birkaç farklı tasarım gösteriliyor. Bu tasarımların hepsi, tamamen düz şekilde katlanabilmenin zorluğunun etrafından dolaşıyor. Bu tasarımlardan birinde telefon dikey olarak katlanıyor ve ekran ortaya doğru sıkıştırılıyor. Dosyada yer alan çizimler, görsel açıdan bir cüzdanı hatırlatıyor.

Başka bir fikir ise telefonu iki defa üç parçaya katlamak. Kavis tamamen ortadan kalkmasa da, kenarlara doğru kavislenen daha konvansiyonel bir görünüme ulaşmak mümkün oluyor. Bir kat dışa doğru yapılırken, bir kat da içe doğru yapılıyor. Bunun Samsung ve Huawei’nin katlanabilir telefon tasarımlarının melezi olduğu söylenebilir.

Google katlanabilir telefon tasarımları için patent alsa da, şirketin bu tasarımları gerçeğe dönüştürmesinin garantisinin olmadığını belirtmek gerekiyor. Google’ın deneylerden korkmaması, en azından bir prototiple karşılaşma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER