Teknoloji

Google kartondan birşeyler yapmayı çok seviyor

google

googleGoogle’ın sanal gerçekliğe olan ilgisi kartondan yapılmış basit bir araç ile başlamışken şimdi sanal gerçeklik çalışmaları Daydream platformu altında yepyeni bir donanıma ve yöne doğru evriliyor. Buna rağmen şirketin kartona olan ilgisi geçecek gibi görünmüyor.

Şirketin sanal gerçeklikten sorumlu yöneticisi Clay Bavor, şirketin Android tabanlı VR platformu Daydream’e özel ilk kumanda prototipinin fotoğrafını paylaştı. Tahmin edebileceğiniz üzere, bu prototip kartondan yapılmış ve I/O 2016’da gösterilen göz alıcı kumanda tasarımından çok uzakta görünüyor.

https://twitter.com/claybavor/status/739483287672868864

Yeni başlık ve kumanda tasarımı; piyasada çok ucuza satılan, katlanan kartondan ibaret olup içine telefonun yerleştirildiği Google Cardboard’dan daha çok Oculus Rift ve Gear VR’a benziyor. Yine de, arama devi yeni VR ekipmanının üretiminde iş ortaklarıyla çalışacak. Bu demek oluyor ki, HTC veya bir başka şirket plastik yerine ahşaptan yapılmış, standartlara da uyan bir sanal gerçeklik başlığıyla karşımıza çıkabilir.

Aşağıdaki tweetlerden de görülüyor ki, Google ve yöneticisi Clay Bavor kartonu çok seviyor, kartondan yapılan tasarımlara ayrı bakıyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER