Teknoloji

Google karmaşık soruları cevaplamakta giderek ustalaşıyor

google-arama-171115

Google’ın arama uygulaması sorularınızın temel anlamını ve niyetini anlamak konusunda giderek daha iyi hâle geliyor. Şirket yaptığı son duyuruyla en uzun, en büyük gibi üstünlük derecelerini, sıralanmış unsurlarla birlikte işleyebildiğini duyurdu.

Aslında bu tarz bir mekanizma kulağa çok basit görünebilir, ancak konuyla ilgili blog yazısında Google’ın arama ürün yöneticisi Satyajeet Salgar, bunu bilgisayarların yapmasının ne kadar zor olduğunu anlatıyor. Salgar, Google’ın “Teksas’taki en büyük şehir hangisidir?” gibi soruları nasıl akıllıca işlediğini ve cevap döndüğünü de örneklerle açıklıyor.

Her şey bununla bitmiyor. Salgar’a göre, Google içinde tarih geçen soruları anlama konusunda da daha iyi işl çıkarıyor. “Güney Dakota’nın 1988’de nüfusu kaçtı?” gibi sorulara da cevap bulabiliyor. Son olarak Google uygulaması birden fazla parçaya bölünmesi gereken karmaşık kombinasyonları çözme konusunda da daha yetenekli hâle geliyor. Buna örnek olarak da “Angels takımı Dünya Serisini kazandığında ABD başkanı kimdi?” şeklinde bir soruyu veriyor.

Bu gibi gelişimler arama uygulamasının doğru cevapları bulup kullanışlı bir cevap sunmak için Google’ın üstünde hizmet sunduğu Google Bilgi Grafiğinden daha güvenilir şekilde geçmesine yardımcı oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER