Teknoloji

Google kan kaybederken Yahoo güç kazanıyor

yahoo-logo-280514

Cevabı bulunamayan sorular için dünyadaki pek çok kişinin danıştığı ilk adres Google. Ancak Bloomberg tarafından yayınlanan bir araştırma, en azından ABD için bu durumun değişmeye başladığını gösteriyor. Söz konusu araştırmada Google’ın arama pazarındaki trafiğinin yüzde 4’ünü kaybettiği belirtildi. İnternet devi 2009 yılından bu yana en büyük pazar kaybını yaşasa da, halen arama pazarının dörtte üçlük kısmını elinde tutuyor. Google’ın kaybettiği trafik ise Yahoo’ya kanalize olmuş durumda.

Google’ın arama pazarındaki payı yüzde 4.1’lik düşüşle yüzde 79.3’ten yüzde 75.2’ye düşerken; Yahoo’nun pazar payı da yüzde 7.4’ten yüzde 10.4’e yükseldi.

Yahoo’nun pazar payının artmasında şirketin Mozilla ile gerçekleştirdiği son işbirliğinin önemli bir rolü olduğu düşünülüyor. İki taraf arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Mozilla Firefox’ta varsayılan arama motoru olarak Google yerine Yahoo kullanılmaya başlamıştı.

Yeni ortaklıklar aramaya devam eden Yahoo, iOS cihazlarının varsayılan arama moturu olmak için de Apple ile işbirliği görüşmelerini sürdürüyor.

Bu durumun Google cephesinde bir kaygı yarattığını söylemek pek mümkün değil. Halen arama pazarında aslan payını elinde bulunduran Google, reklam pastasının da en büyük dilimini alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER