Teknoloji

Google Kamera uygulamasının arayüzü Pixel 8 serisiyle yenilenecek

google kamera

Google Kamera uygulaması, sonbaharda tanıtılacak Pixel 8 serisiyle birlikte yeni bir tasarıma kavuşacak. Bu yeni tasarımı gösteren ekran görüntüleri, Android Authority sitesi tarafından paylaşıldı. Kamera uygulamasının son olarak 2019’da güncellendiğini düşününce Google’ın bu hamlesinin son derece önemli olduğu söylenebilir.

Paylaşılan ekran görüntülerinde dikkat çeken ilk önemli değişiklik Fotoğraf ve Video modlarının daha keskin ve belirgin şekilde ayrılması oluyor. Ekranın alt kısmında yer alan bir buton ile kullanıcılar fotoğraf ve video modları arasında hızlı şekilde geçiş yapabiliyor. Ardından bu modların altında yer alan seçenekler arasında tercihte bulunulabiliyor.

Ön ve arka kameralar arasında geçiş yapmayı sağlayan butonun yeri de Galeri kısayoluyla değiştiriliyor. Diğer Android telefon üreticilerinin kamera uygulamasına daha yakın hâle gelecek olan Google’ın uygulamasının yeni yüzüne alışmak Pixel sahipleri için biraz zaman alabilir.

Ekstra seçenekler menüsü, vizörün altından yukarıya doğru bir sürükleme hareketi yapıldığında ortaya çıkacak. Ancak Pixel 8 Pro gibi büyük ekranlı telefonlarda bu hamlenin baş parmak mesafesinde olmadığına dikkat çekiliyor.

Google’ın kamera modlarının sıralamasını değiştirmesi ve bazılarını yeniden gruplandırması da arayüz değişikliklerinin parçaları arasında yer alıyor. Bu değişiklikle birlikte Google’ın kullanıcıları Uzun Pozlama gibi bazı modların kullanımına teşvik etmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

Google Kamera uygulaması için yeni özellikler de yolda

Google Kamera uygulaması için Derecelendirilmiş HDR isimli yeni bir özellik üstünde de çalışıyor. Böylelikle fotoğraf yakalama sürecinin hızlandırılması ve yapaylıkların azaltılması hedefleniyor. Adaptive Torch (Uyarlanabilir Fener) özelliği ise flaş yoğunluğunu ortama göre ayarlanmasını mümkün kılıyor. Segmentation AWB özelliği ise fotoğraf üzerindeki işlemeleri farklı alanlara yayarak daha gerçekçi karelerin yakalanmasının önünü açıyor.

İLGİLİ HABERLER