Teknoloji

Google Pixel’in kamera uygulaması başka telefonlarda çalıştırıldı

Google Pixel’in kamera uygulaması kullanıcıları tarafından epey seviliyor. Bu uygulama sahip olduğu bazı karmaşık yazılımlarla mükemmel fotoğraflar çekmeye imkan sağlıyor. Ukraynalı bir uygulama geliştiricisi bu yazılımı Snapdragon 820, 821 veya 835 işlemciyle çalışan herhangi bir cihazda çalıştırmanın bir yolunu bulmuş. Böylelikle kullanıcılar Google Pixel’e sahip olmadan da HDR+ fotoğraflarını çekme şansına sahip oluyor.

B-S-G rumuzlu kullanıcı Google Kamera uygulamasının modifiye edilmiş bir versiyonunu yayınladı. Bu özel versiyon sayesinde Snapdragon 820, 821 veya 835 işlemci taşıyan herhangi bir cihazda HDR+ fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. XDA yazarı Adam Conway, bu yeniden elden geçirilmiş uygulamayı LG G6, OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 ve Samsung Galaxy S8’de denediğini söylüyor. Elde ettiği sonuçlarda da gözle görülür iyileşmeler olduğuna dikkat çekiyor.

XDA kodu da, zararlı yazılım barındırıp barındırmadığı ihtimaline karşı da incelemiş. Site, bu uygulamanın güvenli olduğunu, gönül rahatlığıyla yüklenebileceğini söylüyor. Bu arada kodda araştırma yaparken Muskie kod adlı, Pixel XL2 olduğu düşünülen bir cihaza dair çeşitli referanslara da rastlamışlar. Bu da onları, modifikasyonlar sayesinde uygulamanın kendisini Google Pixel’in sonrasında gelecek cihazda çalışıyor sandığını düşünmeye sevk etmiş.

Karşımızda oldukça etkileyici bir girişim var. Ne var ki, Google Pixel’deki yazılımın özellikle cihazdaki kamera donanımına özel olarak tasarlandığını hatırlatmak gerekiyor. Yani, Pixel’in kamerasıyla çekilenlerle aynı seviyede fotoğraflar elde edilmeyebilir. Yine de, Google’ın yazılımını, elinizdeki üst sınıf Snapdragon 800 serisi işlemcili telefonla kullanma imkanı memnun edici olsa gerek.

İLGİLİ HABERLER