Teknoloji

Google JD.com’a 550 milyon dolar yatırım yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google jd.comGoogle e-ticaret pazarına verdiği önemi yaptığı son yatırım anlaşmasıyla bir kez daha gözler önüne seriyor. İnternet devi, Çin’in önemli e-ticaret platformlarından JD.com’a büyük bir yatırım yapacak. Anlaşmaya göre, Google JD.com’a 550 milyon dolar kaynak sağlayacak.

JD.com, hâli hazırda Çin’in en büyük ikinci e-ticaret platformu konumunda. Google ile JD.com arasında yapılan anlaşma çerçevesinde iki şirket JD.com’un çevrimiçi platformlarını Güneydoğu Asya ve diğer bölgelerde daha etkin hâle getirmek için birlikte çalışacak.

Google ürünleri için Güneydoğu Asya’daki tedarik zincirini ve lojistik operasyonlarını geliştirmek de anlaşmanın hedefleri arasında yer alıyor. Bu süreçte JD.com da Google’ın teknolojik alandaki uzmanlığından yararlanacak.

Google tarafından anlaşmaya ilişkin olarak Philipp Schindler imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “JD.com ile işbirliği yapmaktan ve perakende ekosistemleri için yeni çözümler geliştirmek için çalışacak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Söz konusu çözümler kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri sunacak ve müşterilere daha fazla güç sağlayacak.”

CNBC’nin haberine göre, Google yaptığı yatırım karşısında 27 milyon JD.com hissesinin sahibi oldu. Çin’in giderek büyüyen e-ticaret pazarında ikinci sırada yer alan JD.com, Google ve müşterileri için büyük bir pazar potansiyeli vadediyor.

Google JD.com tarafından satılan ürünlere ABD ve Avrupa’da Google Alışveriş sonuçları içinde yer verecek.

İLGİLİ HABERLER