Eğlence

Google JBL ile Asistan ve Android TV’li Link Bar’ı geliştirdi

google jbl link bar

google jbl link barGoogle JBL ile iş birliğine giderek standart soundbar sistemini set üstü yayın cihazıyla buluşturan hibrit bir cihaz geliştirdi. JBL Link Bar adını taşıyan bu yeni cihaz oturma odası için bir ses merkezi gibi çalışıyor. Aynı zamanda Android TV ile çalışıyor ve Google Asistan entegrasyonu sayesinde sesle arama ve kontrolü mümkün kılıyor.

Ev eğlence ürünlerinin ilginç bir kombinasyonu olan bu cihaz için Google, “eksiksiz Asistan hoparlörü ve Android TV deneyimini bir arada sunan hibrit cihazlar serisinin ilk üyesi” nitelendirmesini yapıyor. Görünen o ki, JBL bu kategori içinde ürün çıkaran tek şirket olmayacak. Yakında diğer iş ortaklarının da duyurularını görebiliriz. Bugün başlayacak Google I/O duyuruların yapılacağı ortam olabilir.

“Hey Google” diye seslenip medya ve YouTube içeriğini kontrol etmenin ötesinde daha da etkileyici olanı, TV kapalı olsa bile Link Bar üzerinden çalan müziği Asistan yardımıyla kontrol etmek olacak. Google’a göre, cihaz HDMI üzerinden bağlanacak ve sesli komuyla giriş değişikliği yapabilecek. Böylelikle sadece sesli komutla TV veya filmlerden oyun konsoluna veya diğer bağlı cihazlara geçilebilecek.

Google’ın JBL ile geliştirdiği bu cihaz ve devamında gelecek cihazlar biraz da Sonos’a meydan okuma niteliğini taşıyor. Sonos da Playbar ve Playbase serisi soundbar ses sistemlerini Alexa entegrasyonu ve doğrudan HDMI bağlantısıyla yenilemeye hazırlanıyor. Böylelikle yeni Sonos soundbar sistemleri TV’yi doğrudan kumanda etme veya sesli komuytları kullanma imkanı sağlayacak. Sonos’un yeni ürün veya ürünlerini haziran ayında tanıtması bekleniyor.

Google, henüz fiyat bilgisi vermedi. Ancak JBL’in Link Bar’ı önümüzdeki sonbaharda yurt dışında satışa sunacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER