Teknoloji

Google Jamboard dijital beyaz tahta ofislerde verimi artıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Beyaz tahta sınıfların ve toplantı odalarının demirbaşları arasına yer alır. Ancak bu nesneler de son zamanlarda dijital çağa ayak uydurma yoluna girdi. Sınıflarımıza akıllı tahtaların yerleştirilmesi birkaç yıldır konuşuluyor ve bu proje ilerlemesini sürdürüyor. Her ne kadar sınıflarımıza girmesi mümkün görünmese de, Google da beyaz tahtaların dijital dönüşümüne kayıtsız kalmıyor.

Google Jamboard adı verilen yeni bir ürünün duyurusunu gerçekleştirdi. Microsoft’un Surface Hub adlı pano bilgisayarını akıllara getiren bu cihazın fiyatının 6 bin doların biraz altında olması bekleniyor.

Google Suite Ürün Yöneticisi TJ Varghese, Jamboard’ın işbirliğine teşvik eden bir dijital beyaz tahta olduğuna dikkat çekiyor. Bunun ayesinde ekiplerin fikirlerini gerçek zamanlı olarak paylaşmaları kolaylaşacak, aradaki sınırlar ortadan kalkacak.

google jamboard55 inç, 4K çözünürlüklü dijital beyaz tahta Android ile çalışıyor. Beyaz tahta uygulaması sayesinde ekip üyeleri fikirlerini kolaylıkla tahtaya dökebiliyor, projelere katılımda bulunabiliyor. Ekran aynı anda 16 farklı dokunmatik girişi destekliyor. Bunun yanı sıra kapasitif ekran kalemi ve silgi de mevcut. Bunların hiçbirisi pil veya eşleştirme gibi unsurları gerektirmiyor.

Ayrıca Jamboard bir parmak ile kalem arasındaki farkı ayırt edebiliyor. Bu da ekrandaki fikirlerin kolaylıkla silinmesine olanak sağlıyor. Bu arada yapışkan notlar, şablonlar gibi çeşitli yararlı araçlar da mevcut.

Google Jamboard G Suite ürünlerini de destekliyor

Tahmin edileceği üzere, Jamboard Google’ın G Suite deneyimiyle yakından bağlantılı. Drive, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar gibi üretkenlik uygulamaları destekleniyor. Akıllı tahtanın diğer özellikleri arasında dahili HD kamera, hoparlörler ve Wi-Fi da mevcut. Kullanıcılar Hangouts’u kullanarak “Jam” oturumlarının yayınını da gerçekleştirebiliyor.

Varghese, çoğu toplantı bitiminde katılımcılardan bir tanesinin tahtanın fotoğrafını çektiğini ve diğerlerine gönderdiğini hatırlatıyor ve bunun zahmetli oluşuna vurgu yapıyor. Google Jamboard bu zahmeti de ortadan kaldırıyor.

Bu arada Google yöneticisi Netflix, Spotify gibi şirketlerle, deneyimi güçlendirecek yazılımlar ve donanımlar için yakın ilişki içerisinde olduklarını da ekliyor.

Google Jamboard 2017 yılında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER