Teknoloji

Google’dan Go programlama diliyle yazılmış hesap makinesi: Ivy

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ivy-google-go-110715

Google Ivy adını taşıyan yeni bir iOS uygulaması çıkardı. Deneysel nitelik taşıyan büyük bir hesap makinesi niteliğini taşıyan uygulama Go programlama diliyle yazıldı.

Minimalist kullanıcı arayüzüyle birlikte Ivy uygulaması kullanıcılara rastgele dalgalanan nokta formatlama, büyük sayılı logaritmalar, trigonometrik fonksiyonlar ve kesin miktarlı aritmetik gibi ileri seviyede matematiksel işlemlerle uğraşırken yardımcı oluyor. Google uygulamanın kesin oransal aritmetik kullandığını, böylelikle de rastgele kesinliği işleyebildiğini söylüyor. Değerler tam, kesir veya yüzen nokta değerler şeklinde girilebiliyor.

Uygulama App Store’da yerini aldı, ancak Google henüz bu uygulama için resmi duyuruyu gerçekleştirmedi. Diğer iOS uygulamalarının aksine, Google bu uygulamanın satıcısı olarak The Go Authors’ı da Google Inc ile birlikte gösteriyor. Böylelikle Google ve diğer katılımcılardaki ekipler tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu programlama dili Go Projesi’ne atıfta bulunulmuş oluyor.

Zaten Ivy uygulaması da Go programlama dili kullanılarak yazıldı, aynı zamanda Go Project için bir yardımcı araç olma özelliği de taşıyor. İlgilenenler uygulamayı aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek indirebilirler.

İLGİLİ HABERLER