Teknoloji

Google istenmeyen e-posta iletileri için abonelikten ayrıl butonunu test ediyor

Gmail çeşitli web sitelerinden veya pazarlamacılardan gelen, çoğu zaman açıp bakmadığımız e-posta bültenlerinden kurtulmak için pratik bir yöntemi test etmeye başladı.

gmail-logo-040613

IDG IT World tarafından verilen habere göre, Google geçtiğimiz hafta içinde e-posta bülten aboneliğinden ayrılma işlevini bir etkinlikte ilk kez gösterdi. Abonelikten ayrıl butonunun çok yakında tüm Gmail kullanıcılarına sunulması bekleniyor, böylelikle pazarlama veya tanıtım amaçlı e-posta iletilerinden, çoğumuza zahmetli gelen üyelikten ayrılma süreçleriyle uğraşmadan, tek bir “abonelikten ayrıl” bağlantısına tıklayışla kurtulmak mümkün olacak. Google abonelikten ayrılma isteğini sizin yerinize otomatik olarak gönderenlere ulaştıracak.

Aslında Gmail kullanıcıları için daha önce de bir abonelikten ayrılma seçeneği sunuluyordu, ancak bu seçenek sadece bir iletinin gereksiz olarak işaretlenmesinden sonra, aynı gönderenden gelen başka e-posta iletilerinde görüntüleniyordu. İstenmeyen e-postalara eklenen abonelikten ayrıl butonu sayesinde gereksiz e-postaları bildirime veya abonelikten ayrılma gibi zahmetlerden de kurtulunmuş olacak.

Gmail’in bu sisteminin ne kadar başarıya ulaşacağını tahmin etmek güç, pazarlamacılar bu abonelikten ayrılma sürecinişn etrafından dolaşacak bir yolu kolaylıkla bulabilirler. Ayrıca Gmail’in bir e-posta iletisinin istenmeyen olduğuna nasıl karar vereceğini ve bunda ne kadar isabetli olacağını da şu an için kestiremiyoruz.

Yine de, Google’ın Gmail kullanıcılarının deneyimini daha da artırmak için yaptığı çalışmaları ve geliştirdiği fikirleri görüyoruz. Google geçen yıl bu amaçla önemli bir adım atmış; Sosyal Ağ veya Tanıtımlar sekmesi altında, kullanıcıların ilk etapta dikkatini çekmeyecek e-posta iletilerini toplayarak ana gelen kutusunda daha önemli iletilerin ön plana çıkmasını sağlamıştı.

İlgili >> IDG IT World

İLGİLİ HABERLER